Hírek

2012.10.02. 15:38

Utak és ütemek - Felújítások Keszthelyen

Keszthely - Javában zajlik a városrehabilitáció második üteme, jelenleg a Rákóczi téren és a Bem utcában folynak a felújítási, átalakítási munkák.

Zalai Hírlap

Keszthelyen, a Fő tér rekonstrukciójának második - egyben talán legfontosabb - üteme készül jelenleg, ez a Rákóczi tér megújítását jelenti. A fejlesztés célja a belvárosi forgalom elvezetése, a város könnyebben járhatóvá tétele, valamint a környezet szépítése, elegánsabbá tétele. A változások lényege a következő: Gyenesdiás felől nem lehet majd a térre behajtani. Ez orvoslását jelenti az eddig kialakult bizonytalan forgalmi helyzetnek - árulta el lapunk kérdésére Németh Gábor városi főépítész.

A probléma eddig az volt, hogy a várost nem ismerők csapdahelyzetbe kerültek, így azonban a felújítással, mind ez, mind a dugó elkerülhetővé válik majd. A másik jelentős eredmény lesz majd a Szalasztó utca felől érkezők jobb forgalmi kiszolgálása. A Rákóczi utca is kétirányú lesz majd, ez a használat szempontjából rendkívül előnyös a főépítész szerint.

A felújítások kapcsán a főépítész elmondta, hogy működőképesnek tűnik a közlekedés, ugyanakkor arra nem volt mód, hogy a nyári csúcsforgalomban kipróbálják a teret. Más, fontos változás még, hogy a taxiállomást átépítették, új, taktilis gyalogátkelőket helyeztek el, valamint a buszmegállót is áthelyezték. A helyi járatok is újra közlekednek majd a területen, illetve a szintén felújított Bem utcában október közepétől fogva. A Rákóczi  tér és a Bem utca átadása a héten várható,  kialakítását több zöld terület, több parkoló és új burkolat jellemzi majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!