Hírek

2012.10.11. 06:14

Mi lesz a 61-essel?

Nagykanizsa-Sánc – Még nem került sor szerződésbontásra a kivitelező Euroaszfalt Zrt.-vel a 61-es főút elkerülő szakasza kapcsán – ezt Loppert Dánieltől, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől tudtuk meg.

Horváth-Balogh Attila

A 61-es építését eredetileg 2010 végére kellett volna befejeznie az Euroaszfalt vezette konzorciumnak, az út azonban máig nem készült el. A NIF a közelmúltban sajtóközleményben közölte: a kivitelezőtől kötbért követel, kezdeményezi a szerződés felbontását, ezt követően pedig új közbeszerzést ír ki. Úgy tudjuk, hogy a szerződés tényleges felbontására még azért nem került sor, mert – s ebben vélhetően a szerződésbontás „meglebegtetése” is szerepet játszott – a 71-es elkerülő építésében szintén érintett Euroaszfalt Keszthelynél a kanizsaihoz hasonló szünet után újra dolgozni kezdett. Információink szerint a NIF hasonlóban bízik a 61-es kapcsán is – mert így hamarabb befejeződhet a beruházás, mint ha új kivitelező után néznének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!