Hírek

2012.09.28. 04:09

Zalaegeszegen 2,4 nap az átlagos tartózkodási idő

Zalaegerszeg - A helyi termékek, a hagyományőrző programok népszerűsítésével is vonzóbbá tennék az utazók számára a várost.

Arany Gábor

Egyebek emellett erről is szó esett csütörtökön a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület sajtótájékoztatóján, amelyet a turizmus világnapján tartottak. A tavaly alakult, jelenleg húsz tagot az idegenforgalomban érdekelt vállalkozásokat, intézményeket és a városi önkormányzatot soraiban tudó szervezet célja a szakma széleskörű összefogása, a hatékony marketing, az elő- és utószezon fellendítése, no meg a vendégek és az itt töltött éjszakáik számának növelése.

Mint Varga Csaba elnök rámutatott, a zalaegerszegi 2,4 napos tartózkodási idő a nyugat-dunántúli átlaghoz képest is alacsony. A térségben ez a mutató: 3,2 nap. Az egyesület titkára, Pereszteginé Szabó Júlia, az egerszegi Tourinform-iroda vezetője elmondta, a hagyományosnak tekinthető célpontok mellett bővíteni kell a kínálatot. Az aquapark, a falumúzeum látogatottsága jónak mondható, ám a vendégeket további, például a bevezetőben említett programokkal lehet hosszabb tartózkodásra rávenni. Akkor javulhat majd a város félszáz szálláshelyén található 2211 férőhely kihasználtsága, nőhet az éttermek, szórakozóhelyek forgalma. Elhangzott: az egerszegi irodát tavaly 13 ezren keresték meg, hogy a városról, az itteni lehetőségekről érdeklődjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!