Hírek

2012.09.09. 18:21

Díjeső a szilvágyi főzőversenyen

Szilvágy - A zalai kisfalvakban a mai napig rengetegen foglalkoznak konyhakerti növénytermesztéssel, ezzel alapozva meg a gazdag és változatos gasztronómiai kínálatot. A szombaton megtartott göcseji szilvafesztivál a konyhaművészet változatos termékeit vonultatták fel.

Gyuricza Ferenc

 Az egész napos program főzőversennyel vette kezdetét, ezen 16 csapat mutatta be tudományát. Olyan ízletes és változatos étkek kerültek a zsűri elé, hogy a grémium tagjai három első helyezést, illetve hat további különdíjat osztottak ki. Véleményük szerint a lenti Békeliget csapata által Vendel-módra elkészített csülök, a csömödériek erdélyi puliszkával feltálalt rozmaringos borjúpörköltje, illetve egy budapesti és zalaegerszegi tagokból álló baráti társaság csülkös pacalja egyaránt megérdemelte a legmagasabb elismerést.
  A rendezvényen természetesen szilvás ételből sem volt hiány, mint ahogy szilvapálinkával is megkínálták a vendégeket a helybéliek. Emellett kertbarát körök termékeiből rendeztek még kiállítást a község kultúrházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!