Hírek

2012.08.17. 07:50

Több lett a súlyos sérült

Nagykanizsa - Romlott a kistérség közlekedésbiztonsága – többek közt erről számolt be csütörtökön a többcélú társulás tanácsülésén dr. Molnár József alezredes, kanizsai rendőrkapitány.

Horváth-Balogh Attila

A dél-zalai város rendőrségének első embere a nagykanizsai kistérség polgármestereit tájékoztatta az aktuális köz- és közlekedésbiztonsági helyzetről. Elmondta: a bűncselekmények száma az illetékességi területen összességében csökkent, kivételt ez alól csak néhány település jelent. Például Hahót, ahol a külterületi falopások száma elszaporodott. Jelentős romlás következett be viszont a közlekedésbiztonság terén, nőtt a súlyos sérülések száma, melyek elszenvedői 80 százalékban a kerékpárosok, illetve motorosok. Szomorú, de tény, hogy az ittasan közlekedők többsége is közülük kerül ki. A kapitány jelezte: a jövőben ezért folytatják az egy nyomon haladó járművek vezetőinek fokozott ellenőrzését.

A tanács tagjai elfogadták a rendőrkapitány tájékoztatóját, akárcsak a pedagógiai szakszolgálat és a Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Intézmény előző tanévi munkájáról szóló beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!