Hírek

2012.07.04. 18:05

Tűz ütött ki a zalaszentgrót-tüskeszentpéteri malomban (fotókkal frissítve)

Zalaszentgrót - Tűz ütött ki szerda kora délután a tüskeszentpéteri malomban, a kár a becslések szerint elérheti a 10 millió forintot.

Varga Lívia

A tűz a koptató épületben levő porleválasztó szerkezetből indult ki, majd átterjedt a tetőre. Személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a Zalai Hírlapot a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

– A főmolnár délután egy óra körül észlelte a tüzet – mondta Király László, a Zala- Cereália Kft. ügyvezetője. - A malom dolgozói azonnal nekiláttak a begyulladt porciklon oltásának, ami részben sikerült is, ám közben a tetőszerkezet is lángra kapott. A tűzhöz a zalaszentgróti, zalaegerszegi, keszthelyi és körmendi tűzoltók vonultak ki nyolc kocsival, s a nagy erőknek hála gyorsan sikerült megfékezni a tüzet, a nagyobb lángokat bő egy óra alatt eloltották. A tető azonban – mint Király László elmondta – 150 négyzetméteren leégett. A porciklon valószínűleg egy szikra miatt kapott lángra, s közrejátszhatott a nagy meleg is.

– Eddig sosem volt tűz a tüskeszentpéteri malomban, ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy az üzem működését viszonylag rövid időn belül helyre tudjuk állítani, piacvesztést tehát előreláthatólag nem okoznak a történtek – folytatta az ügyvezető, hozzátéve: a keletkezett károkat várhatóan hét-tíz nap alatt helyrehozzák, hiszen a vezérgépek nem sérültek meg, erre az időre azonban leáll az üzem. – Ez a kiszolgálást nem befolyásolja, hiszen raktáron 2-3 hétre való készletünk van, a boltok polcairól tehát ez idő alatt sem hiányzik majd a tüskeszentpéteri liszt. S természetesen nem áll le a búza és az árpa felvásárlása sem, hiszen most fogadjuk a malomban és a takarmánykeverőben később feldolgozandó terményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!