Hírek

2012.07.25. 17:51

Napokon belül be fogják szedni a táblákat

Lenti - Június végére befejeződtek a 86-os gyorsforgalmi út zalai szakaszán a burkolat-megerősítési munkálatok, ám az építkezés miatt kihelyezett sebességkorlátozó táblák a műszaki átadás végéig még a helyükön maradnak.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője nyilatkozta lapunknak. Az állami cég sajtóosztályát azért kerestük meg, mert egy olvasónk szerint semmi sem indokolja a korlátozó táblákat. (Részletek Napokon... címmel a 4. oldalon.)
 
- Hetek óta nem egyetlen munkást sem látni az úton, mégis kint a 40 kilométer/órás sebességkorlátozó tábla - mondta az észrevételével a lenti szerkesztőségünkhöz forduló Balogh Tamás. 

- Nem tudom elképzelni, hogy ennek mi lehet az oka, hacsak az nem, hogy a megnövekedett turistaforgalom miatt a helyismerettel nem rendelkező közlekedők belefussanak a 86-os úton szinte állandósult sebességmérésbe. Az út állapota a felújítás után ugyanis egyáltalán nem indokolja a korlátozást. Véleményem szerint ezek a táblák ellenkező hatást váltanak ki, az a sofőr, aki bosszúsan tapasztalja, hogy feleslegesen lassított, a következő helyen már nem fog, pedig lehet, hogy ott az út vonalvezetése, egy veszélyes útkereszteződés vagy a nagyobb gyalogos forgalom miatt indokolt lenne.


 
Az érintett szakaszt végigjárva valóban azt tapasztaltuk, hogy a mintegy 38 kilométer hosszú zalai rész egyetlen pontján sem dolgoztak munkások. Ennek ellenére útépítést, útszűkületet, illetve sebességkorlátozást jelző tábla több helyütt is áll az út mentén, bár az is tény, hogy többségüket kifelé fordították, s a hatályos jogszabályok szerint ezeket figyelmen kívül kell hagyni.
 
- A 86-os gyorsforgalmi út zalai szakaszának burkolat-megerősítése a módosított határidőre, azaz 2012 júniusának végére elkészült, a műszaki átadás lezárása folyamatban van - tudtuk meg Loppert Dánieltől.

- A táblákat a műszaki átadás lezárása után, ami a napokban várható, lehet beszedni, ezt a kivitelező haladéktalanul meg fogja tenni.
 
A 86-os úton nem először maradtak kint táblák, hiszen 2011. januárjában már írtunk arról, hogy Kálócfa polgármestere, Szabó András szintén lakossági kezdeményezések alapján kérte a közútkezelőtől az általa vezetett település, illetve a szomszédos Kozmadombja belterületéről a 30 kilométer/órás korlátozó táblák beszedését. Akkor hasonló helyzet alakult ki, az út építésével már mindkét községben végzett a kivitelező, ám a sebességkorlátozó táblák - a helyi lakosok szerint teljesen feleslegesen - kint maradtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!