Hírek

2012.07.30. 17:13

Kint van az adóslista Zalalövőn

Zalalövő - Javított az adózási morálon, hogy kifüggesztették a polgármesteri hivatalban az adósok listáját, tapasztalja a városvezetés. Több mint 220 magánszemélyt s 40 vállalkozót érint az intézkedés.

Szabó Judit

Zalalövő is élt a törvényi lehetőséggel, s közzétette a helyi adóval tartozók nevét és címét, de csak azokét, akiknek a hátraléka meghaladja a tízezer forintot. A 223 magánszemély és 40 vállalkozás adatait tartalmazó lista a polgármesteri hivatalban látható. Mielőtt a sokat vitatott eszközzel élt volna az önkormányzat, levélben és hirdetményben is felszólította az adósokat tartozásuk rendezésére. Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző elmondta, a felhívásnak is volt eredménye. Ezt mutatja, hogy míg egész évre 19,5 millió forint gépjárműadó-bevételt terveztek, már az első félévben több mint 11,1 millió folyt be. Időarányosan túlteljesítették a kommunális adóra vonatkozó előirányzatot is: az egész évre várt 8,6 millió forintból 5,8 millió érkezett júliusig.

A magánszemélyek 16,5 millió forint helyi adóval tartoznak, a vállalkozások pedig 12 millióval. A szégyentáblára kitett 40 vállalkozás fele ugyanakkor már nem működik, így ezektől a cégektől várhatóan nem tudják beszedni a hátralékot. Aki rendezi a tartozását, rögtön lekerül a listáról.

Az önkormányzat más lépéseket is tett a kintlévőségek behajtása érdekében: a gépjárműadó-tartozásoknál már több esetben kezdeményezte a jármű forgalomból való kivonását az okmányirodánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!