Hírek

2012.06.26. 13:09

Változások Zalaegerszeg fizetőparkoló rendszerében

Zalaegerszeg - Alapvető változásokra készül az önkormányzat a város fizetőparkoló rendszerében. A részletekről a legutóbbi közgyűlésen esett szó.

Szabó Judit

Első lépésként megvásárolta a fizető parkolókat üzemeltető Városgazdálkodási Kft. a magántulajdonú Csipke Parkolóházat, amely várhatóan ősztől lesz a városi parkolórendszer része. Huszonnégy órában fog üzemelni, nappali üzemidőben (hétköznap 8 - 18 óráig) 240 forintos óradíjjal, éjszakai és hétvégi üzemidőben (hétköznap 18 - 8 óráig, szombaton és pihenőnapon 14-től 8 óráig) 100 forintos díjjal. Külön a parkolóházra érvényes bérletrendszert is kialakítanak: a nappali bérlet havi 6000 Ft lesz, az éjszakai 4500 Ft, a hétvégi 4000 Ft. A 24 órás használatáért havi 8000 Ft bérleti díjat kell fizetni, a fizető övezetben lakók kedvezményes lakossági bérlete pedig 4000 forint lesz havonta. Aki éves bérletet vált, 10% kedvezményt kap. Az önkormányzat úgy akarja elérni a parkolóház nagyobb kihasználtságát és a befektetés mielőbbi megtérülését, hogy a környezetében megemeli a várakozási díjakat szeptember 20-tól. Az eredeti javaslat szerint a Berzsenyi utca Kossuth és Kosztolányi utca közötti szakaszán, a Tüttőssy u. 4-6. keleti oldalánál (a parkolóház mellett), a Dísz tér északi és déli oldalán, valamint a Tudomány és Technika Háza mögött a jelenleg 280 forintos óradíj 400 forintra nőtt volna, de Gyutai Csaba polgármester módosító javaslata folytán 360 Ft-ra emelkedik. Ebben az övezetben, ahol 110 várakozóhely található, ősztől nem lesz lehetőség bérletvásárlásra, hogy minél gyorsabban cserélődjenek a járművek.

A Csipke Parkolóházban az Egerszeg Kártya nem jogosít szombatonként sem ingyenes várakozásra, s ott a díjmentes bérleteket sem lehet használni (az utóbbiakat például a háziorvosok válthatják ki).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!