Hírek

2012.06.11. 19:58

A Ladik-döntő legjobbjai közé vágynak a zalaiak

Bikal - Hétfőn megérkeztek a döntő helyszínére a Ladik (Lapot a diákoknak!) elnevezésű országos médiavetélkedő zalai résztvevői.

Péter Gyöngyi

A megyei fordulót a zalaegerszegi Zrínyi-gimnázium Múzsák nevű csapata nyerte, így ennek tagjai képviselik szűkebb hazánkat a végső megmérettetésen. A bikali döntőben 17 csapat verseng az első helyért, s a vele járó 250 ezer forintos fődíjért. A 7-8. osztályosoknak meghirdetett programon – melyhez a Pannon Lapok Társasága is csatlakozott – idén ötödik alkalommal vesznek részt zalai diákok.

A megye vállalkozó kedvű tanulói először egy totó kérdéseire adtak választ, majd egy feladatsort kitöltésével, interjú készítéssel bizonyíthatták rátermettségüket. A legjobban teljesítő öt társaság aztán már „élőben” is számot adott tudásáról. A megyei döntő győztese a Zrínyi-gimnázium csapat lett, így Gönczöl Csenge, Cserjési Dóra, Bocskor Beáta, Tóth Adrienn és Szabados Flóra kedden már az országos finisben remekelhet, melynek a bikali reneszánsz élménybirtok ad otthont.

A lányok – akiknek a felkészítője Karvalits Levente volt – szeretnének az első öt hely valamelyikén végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!