Hírek

2012.04.21. 18:34

Tavasz a Nagymezőn: idén is megünneplik a rügyfakadást

Megkezdődött szombaton a Rügyfakadás Tavaszünnep a gyenesdiási Nagymezőn. Hagyományőrző bemutatók és természetvédelmi programok tarkítják a kétnapos rendezvényt.

Szabó Judit

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület tizennegyedszer szerveze meg a tavaszünnepet, amelyhez a Zala Megyei Természetbarát Szövetség is csatlakozott a zalai turisták emléknapjával. A túra a Nagymezőn ért véget, hogy a résztvevők csatlakozhassanak a gyenesdiásiak rendezvényéhez. 


Gál Lajos, a Balaton-parti település polgármestere elmondta, hogy a Gyenesdiási Huszárbandárium és a III. Szegedi Honvéd Zászlóalj felvonulásával kezdődött a program, majd bemutatókat  tartottak a hagyományőrzők a Nagymezőn. Nagy érdeklődés kísérte a csatajelenetet is, amelyet a szegedi vendégek adtak elő, még egy ágyút is felvonszoltak a Keszhelyi-hegységbe a valósághű interpretálás kedvéért.


Vasárap erdei főzőversennyel indul a nap, fél tizenegyekor pedig középkori harci bemutatókkal, majd kulturális egyesületek fellépésével  folytatódik a program. Ebédidő tájban megnyílik a  régi korok konyhája stand, majd Föld napi természetvédelmi vetélkedő várja az érdeklődőket. A vállalkozó szelleműek részt vehetnek a Nagymező bajnoka kődobó, és a Nagymező bajnoknője sodrófahajító versenyen, este pedig zenés-táncos  szórakozással zárul a rügyfakadás ünnepe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!