Hírek

2012.04.18. 06:58

Aranka karkötője

Magyarszerdahely-Újnéppuszta - Tegnap délután nyitotta meg kapuit a Tudat Mezsgyéjén Alapítvány által szervezett integrált alkotótábor a Zala Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthonában.

Steyer Edina

A jövő csütörtökig tartó programon az otthon lakói mellett közel 200 vendég vesz részt, köztük a környék óvodásai, általános és középiskolásai.

- Nagyon fontos, hogy az egészséges gyerekek már korán, akár óvodás korukban megismerkedjenek a fogyatékosság jelenségével, s annak fogalmával. Ezért tartjuk nagy horderejűnek az úgynevezett integrált tábort, ahol egészségesek és fogyatékkal élők közös élményeket szerezhetnek - mondta a tegnapi tábormegnyitót követően az alapítvány kuratóriumának titkára, Kollerné Miklósy Erzsébet. - Ez a program reményeink szerint a jövőt szolgálja. Így az egészségesek később sem fordulnak el majd a fogyatékkal élőktől, sőt, megismerik értékeiket.


Kollerné Miklósy Erzsébet érdeklődésünkre azt is elárulta: az évek során több barátság is született ezekben a táborokban, a gyerekek és az intézmény lakói e-mail címeket cseréltek, így azóta is tartják egymással a kapcsolatot.

A táborban mindenki kiélheti kreativitását a különböző kézműves műhelyekben: többek közt rajzolhatnak, festhetnek, gyöngyöt fűzhetnek. Az első napon nagyon népszerű volt a bőrözés és a papíröntés is. A 34 éves kanizsai Bogdán Aranka például már alig várta, hogy bőr karkötőt készíthessen, amit tervei szerint egyik barátnőjének ajándékoz majd.

- Korábban kis szütyőt, pénztárcát is csináltam bőrből, szőnyeget szőttem és gyöngyöt is fűztem - mondta a fiatal nő. - Ebben a pár napban is szeretnék minél több kézműves technikát kipróbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!