Hírek

2012.04.25. 02:28

150 millió forint banki adósságot fizettek vissza

A hévízi önkormányzat pénzügyi egyensúlya rövid és középtávon biztos, megőrzésére azonban fel kell készülni. Ezt az Állami Számvevőszék közölte vizsgálódása után kedden, elektronikus sajtótájákoztatón.

Sámel József

Az ÁSZ - mint több más városban is - átfogóan vizsgálta tavaly öt évre visszamenőleg Hévíz pénzügyi helyzetét, és ennek során megállapította: az önkormányzat külső források bevonása nélkül tartotta pénzügyi egyensúlyát a vizsgált időszakban. Az évek alatt 1505,7 millió forint tényleges bekerülési értékű beruházást és felújítást valósítottak meg a településen. Az önkormányzat pénzintézetekkel szembeni kötelezettsége 2006 végétől 2011 első félév végére 187,5 millióról 37,5 millió forintra csökkent. És a további visszafizetések forrása is biztosított.A vizsgálati anyagban szerepel, hogy a pénzügyi egyensúly megőrzésére és javítására bevételnövelő és kiadáscsökkentő intézkedéseket tettek (ide tartozik egyebek között helyi adó mértékének növelése, ingatlanok bérbeadása, értékesítése, helyettesítés miatti megtakarítás), melynek együttes hatásaként 137,6 millió forinttal javították az önkormányzat pénzügyi helyzetét. Összefoglalásként az ÁSZ úgy értékelte a helyzetet, hogy az önkormányzat pénzügyi egyensúlya rövid és hosszú távon biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!