Hírek

2012.02.09. 18:21

Másfél órát vártak az ''otthagyott'' utasok a mínusz 8 fokos hidegben

Nem várta meg a csatlakozást Gombosszegen a Lentiből Zalaegerszegre tartó buszjárat a múlt pénteken, emiatt a hidegben várakoztak az utasok - jelezte olvasónk. A Zala Volán kivizsgálja a történteket.

Horváth A. Attila

Becsvölgyei olvasónk, Tóth József számolt be lapunknak az esetről. Mint mondta, az utóbbi időben, amikor délutános műszakban dolgozik, átszállással utazik Egerszegre, mivel a barabásszegi településrészt érintő másik (közvetlen) járat 13.20 helyett általában 10-20 perc késéssel érkezik meg. Ezért inkább a kustánszegi járattal utazik Gombosszegig, ahol átszáll a Lentiből Zalaegerszegre tartó buszra. Ez utóbbi megoldás jól működött egészen múlt péntekig, amikor hiába vártak a Lentiből érkező csatlakozásra.

- Telefonon érdeklődtünk a forgalmi irodában, és azt a választ kaptuk, hogy a járat nem várt meg minket. Közel másfél órát vártunk öten a mínusz 8 fokos hidegben, mire egy újabb, Lentiből érkező busz felvett minket - nehezményezte Tóth József.

Busa Csaba, a Zala Volán Zrt. személyközlekedési igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a becsvölgyei iskolától 12.34-kor és a Lentiből 12.05-kor induló járatok között várakozás van elrendelve. A lenti járat a gombosszegi elágazóban 7 percet köteles várni, 12.40-től 12.47-ig.

- A konkrét eset kivizsgálás alatt van. Amennyiben az autóbuszvezető hanyag munkavégzése miatt nem valósult meg a csatlakozás, őt fegyelmi felelősségre vonásban fogjuk részesíteni - jelezte Busa Csaba. Hozzátette: vélelmezhetően egyedi esetről van szó, ezért az utasok a jövőben nyugodtan választhatják az átszállásos utazást céljuk eléréséhez.

- A közvetlen eljutási lehetőséget biztosító, Velemérből 12.04-kor induló járat időnként valóban 5-10 perc késéssel érkezik Zalaegerszegre, mivel Zalabaksán csatlakozást vesz egy Lentiből érkező járatról, illetve érinti Becsvölgye valamennyi településrészét. Április 1-től módosítani kívánjuk a menetrendjét, egy másik autóbusszal biztosítjuk majd a becsvölgyei „kerületek” feltárását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!