Hírek

2012.01.24. 19:29

200 milliós fejlesztés az Észak-zalai TISZK-nél

Zalaegerszeg - Január végén zárul az Észak-zalai Térségi Integrált Szakképző Központ 228 millió forint összköltségű kétéves TÁMOP-projektje, melynek elsődleges célja a Csány László Szakközépiskola TISZK-rendszerbe történő integrációja volt.

Varga Lívia

Minderről Tolvaj Márta, az Észak-zalai TISZK ügyvezetője beszélt a projekt keddi zárókonferenciáján, leszögezve: a program jóvoltából a szakmai fejlesztések mellett a TISZKINFORM névre hallgató integrált szakképzési adminisztrációs rendszer immár a központ mind a kilenc tagintézményében működik. Használatára – felnőttképzés keretében – 127 tanárt készítettek fel.

A TISZKINFORM előnyeiről szólva Bercsényi Zoltán projektmenedzser elmondta: használatával lehetővé vált a különféle – tanári, tanulói, intézményi – adatbázisok TISZK-szintű kezelése, különféle statisztikai adatok kinyerése, elektronikus napló és e-tananyagok használata, a tagintézmények közti órarend egyeztetése, és csökkent a tanárokra nehezedő adminisztrációs teher. A rendszeren keresztül házi feladat is adható a tanulóknak, sőt, dolgozat is íratható velük, s elektronikusan igényelhetők a diákigazolványok is.


A szakmai fejlesztések keretében a Csány-iskola akkreditált felnőttképző lett, s az ehhez kapcsolódó képzési program akkreditációja is megtörtént. Emellett on-line lelkisegély-szolgálat indult a tagintézményben, ahol mentálhigiénés tanácsadást is igénybe vehettek a diákok. Sikeresek voltak a pályaválasztási nyílt napok, ezeken sok száz tanuló vett részt. S a humánerőforrás- és tananyagfejlesztés mellett azt is felmérték: a régió vállalkozásainak milyen szakértelemre van szüksége.

A rendezvényen dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője arról beszélt, miként lehet a centralizáció révén a szervezeti hatékonyságot javítani a megyei közszolgáltatásban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!