Hírek

2011.12.30. 15:59

Zalaegerszeg és Nagykanizsa pénzügyi helyzetét vizsgálták

Az Állami Számvevőszék vizsgálta huszonhárom megyei jogú város pénzügyi helyzetét. Az ellenőrzés a 2007/2010-es időszakra terjedt ki Nagykanizsán és Zalaegerszegen is.

Varga Andor

A zalaegerszegi önkormányzat adóssága az említett évek során 1,6 milliárdól 2,1 milliárd forintra nőtt. A pénteken nyilvánosságra hozott jelentés megemlíti, hogy a város működése pénzügyi egyensúlyát folyószámlahitel nélkül őrizte meg  köszönhetően bevételnövelő és kiadáscsökkentő intézkedéseknek (leépítés, ingatlanok bérbeadása, szolgáltatások díjkötelessé tétele).
Az ÁSZ szerint az önkormányzat pénzügyei rövid és középtávon rendben vannak, a hosszú távú egyensúly őrzésére fel kell készülni.

Ugyanez a mondat szerepel a nagykanizsai jelentésben, mely szerint a dél-zalai önkormányzat adóssága jelentősen, 2,6 milliárd forintról 5,4 milliárdra nőtt 2007-től 2010-ig. Csak külső forrás bevonásával sikerülhetett a pénzügyi egyensúlyt tartani, ahhoz pedig részletes intézkedési tervre van szükség, hogy ez hosszú távon is fennmaradjon. Kérdésünkre, hogy a pártirodák bérleti díjaival kapcsolatos, évek óta fennálló törvénysértő állapotot miért nem kifogásolták, azt a választ kaptuk: a vagyonhasznosításra nem terjedt ki az ellenőrzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!