Hírek

2011.12.09. 06:35

Ismét felmerült: alakítsák munkásszállóvá a Kaffkát

Nem szavazott a zalaegerszegi közgyűlés arról a javaslatról, hogy munkásszálló legyen a Kaffka-kollégiumban. Gyutai Csaba előterjesztőként visszavonta az indítványt a legutóbbi ülésen.

Szabó Judit

A képviselők támogatták viszont azt az elképzelést, hogy munkásszálló jöjjön létre a nagylengyeli volt MOL-irodaházban. A lehetőséget a polgármesteri hivatal ajánlotta a munkaerő-kölcsönző cégeknek. Az épület a zalaegerszegi és gellénházai önkormányzat, valamint a Nívódom Kft. közös tulajdona, a bérbeadás azonban csak az egyik részét érintené, azt, amelyik a két önkormányzaté. A zalaegerszegi közgyűlés egyetértett a bérbeadással, s felhatalmazta a polgármestert, hogy egyeztessen erről Gellénháza vezetésével.


Kaffka-történet:
- A volt kollégiumot először megpróbálta eladni a város. 2007-ben bruttó 245 millió forint induló áron kínálta, majd 2008-ban levitte az árat bruttó 184 millióra, de így sem kelt el az épület   
- Ezután munkacsoport alakult a hasznosítási lehetőségek feltárására. Sokféle ötlet felmerült (költségalapú bérlakások, eladásra szánt lakások, nyugdíjasház, demens otthon kialakítása), de pályázati forrás híján egyik sem vált valóra    
-  A munkásszálló ötlete sem új keletű, ez ügyben azonban további egyeztetéseket tart szükségesnek a városvezetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!