Hírek

2011.11.29. 18:54

Pillantás a Zala Volán ''kulisszái'' mögé

A Zala Volánról mindenkinek a busz, az utazás jut eszébe. Kedden a Tófeji Kincskereső Iskola tanulói a cég háttérmunkáiba, egyebek mellett a karbantartás, a közlekedésszervezés feladataiba is belepillanthattak.

Kiss Anna

A Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, a Malom Foglalkoztatási Paktummal közösen, az Észak- zalai TISZK támogatásával idén is elindította a Mi leszek, ha nagy leszek? című pályaorientációs célú céglátogatásait, melyeken a zalaegerszegi kistérség 65 településéről vesznek részt az általános iskolák 7- 8. osztályos, illetve a közép- és szakképző iskolák 9-10. osztályos tanulói. Kedden a Zala Volán Zrt. látta vendégül a tófeji iskolásokat. 


- Elsősorban a hiányszakmákra összpontosítunk, amelyekről tanulnak ugyan, de igazán nem ismerik a diákok - tudtuk meg Vincze Erzsébettől, a helyi kistérségi társulás foglalkoztatási paktum menedzserétől. - Eddig több mint 250 diák és 25 vállalkozás vett részt a programban. A céglátogatások során a cégek képviselői tájékoztatják a gyerekeket és kísérőiket a lehetséges továbbképzésekről, karrierlehetőségekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!