Hírek

2011.11.23. 18:47

Országvédelmi költségvetés készül

Országvédelmi költségvetés lesz a jövő évi, a cél, hogy a jelenlegi nehéz EU-s gazdasági helyzetben csökkenjen az államadósság és a költségvetés hiánya.

Sámel József

Ezt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos jelentette ki a Fidesz szerdai sajtótájékoztatóján Keszthelyen.

Hangsúlyozta: a tervezet több prioritást tartalmaz, így a fentieken kívül a munkahely- és otthonteremtés, a devizahitelesek megmentése, az adórendszer egyszerűsítése, a szolgáltató állam kialakítása, valamint a közszolgáltatások javítása szerepel sarokpontként. A hatékony állam kialakítására 1,5, az egészségügy fejlesztésére 4, a társadalmi felzárkózásra 40, a közbiztonságra és az oktatás megújítására 6-6, a gazdaság fejlesztésére pedig 22 százalékkal több pénzt szánnak jövőre, mint idén. Cél, hogy az embreket és az államot is talpraállítsák, ezt szolgálja a családi adózás is, melynek köszönhetően 150 milliárd forint marad a családoknál.

Két helyi országgyűlési képviselő közül Manninger Jenő a munkahelyteremtést hangsúlyozta prioritásként; míg Sáringer-Kenyeres Tamás a vidék segítését, a családi gazdaságok támogatását nevezte kiemelten fontosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!