Hírek

2011.10.28. 15:57

Terítékre került több probléma is

A kisebbségi önkormányzatok munkájáról, a feladat alapú támogatások elbírálásának menetéről, valamint az új nemzetiségi törvényről is szó esett a pénteken megrendezett Zala Megyei Kisebbségi Konferencián.

Kiss Anna


A zalai cigány, német és horvát kisebbségi önkormányzatok közös tanácskozására a  Zala Megyei Közgyűlés Hivatalában került sor. 

Vajda László, a megyei cigány önkormányzat elnökhelyettese, a CÖOSZ elnöke köszöntötte a megjelent képviselőket, vendégeket.  

 Rigó Csaba,a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a közös és eredményes munka első lépéseként a kormányhivatal munkáját bemutató tájékoztatófüzetet adott a jelenlévőknek, majd egy együttműködési megállapodást írt alá a Zala megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzattal.

A délután folyamán dr.  Latorcai Csaba a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az új nemzetiségi törvény fontosságáról tartott előadást, majd válaszolt a hallgatóságban felmerülő kérdésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!