Hírek

2011.10.24. 15:19

Szakápolói képzések a zalaegerszegi főiskolán

Sürgősségi szakápolók, valamint pszichiátriai szakápolók képzése kezdődött meg október közepén a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központjában.

Magyar Hajnalka

A képzéshez közel 8 millió forint támogatást sikerült szerezni, ennek köszönhetően sem a hallgatókat, sem a munkáltatókat nem terheli anyagi hozzájárulás.

A sürgősségi szakápolók képzését igencsak indokolja, hogy 2012. január elsején megkezdi működését a Zala Megyei Kórház új sürgősségi osztálya, ahol nagy szükség mutatkozik szakképzett munkaerőre. Öt egerszegi munkatársat készítenek fel ide a főiskolán, s a támogatott keretszám két Nagykanizsáról, két Szombathelyről és egy Tapolcáról érkező ápoló fogadását is lehetővé tette.

A pszichiátria ugyancsak olyan terület, amely országszerte szakemberhiánnyal küzd. Az újonnan  indított  képzésre a megyei kórház érintett osztálya beiskolázhatta mindkét olyan munkatársát, akik OKJ-s végzettséggel már igen, ám pszichiátriai szakápolóival még nem rendelkeznek.  Ezen túl e kurzus keretében is mód nyílt három másik kórház 8 további jelentkezőjének beiskolázására.

Mindkét képzés egy évig tart heti rendszerességgel, a hallgatók jövő júniusban tesznek záróvizsgát. Felkészítésükről a Zala Megyei Kórház, a zalaegerszegi vérellátó, az Országos Mentőszolgálat gyakorló  szakemberei, valamint a főiskola oktatói gondoskodnak.

Az egerszegi képzési központ  hosszú távon is alkalmazkodni kíván a munkaerőpiac igényeihez,  ezért a felsőoktatási profilt a jövőben is kiegészíti különböző egészségügyi szakképesítést nyújtó kurzusokkal. Ennek szellemében  a régió egészségturisztikai adottságaihoz igazodva  a gyógy- és a sportmasszőr képzés is megjelenik a bővülő palettán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!