Hírek

2011.10.13. 13:05

Nemzeti hovatartozás: fontos, hogy választ adjunk

2001-ben 190.046 fő vallotta magát cigány nemzetiségűnek, mindannyiunk számára egyértelmű, hogy ez a szám messze elmarad a valóságostól - írja a népszavazás kapcsán kiadott közleményében Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat elnöke.

zaol.hu


Az elnök hangsúlyozza, az idei népszámlálás lehetőséget ad a kettős hovatartozás felvállalására, s ahhoz, hogy a magyarországi romák létszámáról minél pontosabb adat szülessen fontos, hogy a nemzeti hovatartozásra vonatkozó kérdésre minél többen válaszoljanak.

„Ezúton kérem fel minden roma honfitársamat, hogy a népszámlálás alkalmával segítse a számlálóbiztosok munkáját, és a kérdőív identitásra vonatkozó kérdéseinél büszkén vállalja fel cigányságát. Azzal, hogy vállaljuk nemzetiségünket tehetünk jövőnk alakításáért. A népszámlálás rólunk is és nekünk is szól, értünk is van, ezért fontos, hogy mindannyian félelmektől mentesen, a szélsőséges eszmékkel szemben is, méltóságteljesen vállaljuk származásunkat Ha nem vállaljuk a problémát is eltakarjuk.” - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!