Hírek

2011.10.07. 17:23

Mihamarabb stabilizálni a forint árfolyamát

Látszatintézkedés, amit a kormány a devizahitelesek megmentéséért tesz - fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Göndör István Nagykanizsán.

Sámel József

A szocialisták parlamenti képviselője elmondta: a devizahitelesek kálváriája már 2008-ban elkezdődött, mikor az emberek tömegesen vesztették el munkahelyeiket. Ezen kívül a folyamatos árfolyamingadozás is megviseli a családokat, éppen ezért kellene stabilizálni a forint árfolyamát. Ezt viszont csak kiszámítható gazdaságpolitikával lehet elérni. Az a fajta kapkodás - a költségvetés többszöri kiigazítása - amit a Fidesz művel, nem segíti elő a pozitív folyamatokat.

Göndör István jelezte: a rögzített árfolyamon történő hiteltörlesztést a szocialista párt is támogatta, jóllehet pontosabban ki kellett volna számolni, milyen árfolyamon érdemes ezt bevezetni. A képviselő hangsúlyozta: abból is látszik, hogy a kormány csak látszatintézkedésekre képes, hogy a nemzeti eszközkezelő csak jövőre áll fel, ráadásul mindösszesen 3 milliárd forintos kerettel bír majd, ami a devizahiteleseknek csak szűk rétegén tud segíteni.



Kapcsolódó cikkünk: 
Göndör István: nagyon hiányzik az 5-600 milliárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!