Hírek

2011.10.20. 06:14

Kedvezőtlen jogszabály: magukra maradhatnak a közösségi és szolgáltató terek

Kerkateskánd - Szükség lenne az integrált közösségi és szolgáltató terek (IKSZT) működési támogatását újragondolni, ugyanis a tapasztalatok számos problémát vetnek fel.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről esett szó azon a szakmai tanácskozáson, melyet tegnap tartottak Kerkateskándon. A Zalai Falvakért Egyesület által szervezett műhelyprogram aktualitását az adta, hogy mind az építési, mind a működési támogatásokhoz benyújtható kifizetési kérelmeket október 31-ig kell postázniuk az IKSZT-ket fenntartó településeknek. A jelenlévők egyöntetűen úgy ítélték meg, hosszú távon egyre nagyobb terhet ró majd a fenntartókra az IKSZT-k működése, mivel a támogatás folyamatosan csökken (három év után teljesen megszűnik). További probléma, hogy az állam működési támogatása csak bérjellegű kifizetésre fordítható, egyéb kiadásokat - közüzemi díjakat - ebből nem finanszírozhatnak, vállalkozói tevékenységet nem végezhetnek, azaz bevétel az IKSZT-k fenntartásából nem adódik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!