Hírek

2011.10.06. 18:05

Bőröndrobogó és xanaxok

Érdekes programokkal folytatódott csütörtökön a 6. alkalommal megrendezett Innotech innovációs konferencia Zalaegerszegen. A nap folyamán bemutatkozott a Mérnökszínház és egy egyetemisták által fejlesztett napelemes autó is.

Varga Lívia

Míg szerdán az Arany Bárányba, csütörtökön az inkubátorházba várta a szervező Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a konferencia résztvevőit. A délelőtt első felében dr. Kovács Balázs kkvfejlesztési szakértő az állami kockázati tőke kkv-finanszírozásban betöltött szerepéről szólt, dr. Háry András, a Pannon Mechatronikai Klaszter koordinátora a Gépipari Innovációs Központot és a Mérnökóvodát mutatta be, Polgár András, a Regionális Fejlesztési Ügynökség vezető tervezője pedig a regionális innovációs stratégiáról szólt.


Eztán a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség innovációs asszisztense, Bujdosó Ilona a Mérnökszínház névre hallgató kezdeményezést mutatta be Mérnökszínház avagy a bőröndrobogó és a xanaxok címmel. Mint mondta: a program célja kedvet csinálni a pályaválasztás előtt állóknak a mérnök szakmához. Mindezt egy színházi előadás segítségével. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban lesz novemberben a premier, a darabban Jordán Tamás mellett (egy kivetítőn) Lady Gaga is megjelenik, (akinek szinkronhangja legalábbis) arról beszél,  hogy ráunva az éneklésre inkább elektromérnöknek áll.

Kálmán Tamás, a győri Széchenyi-egyetem gépészmérnök szakos hallgatója a SZEnergy Team által fejlesztett napelemes autókat, Illés Zsolt feltaláló pedig az energiatakarékos infra központi fűtési rendszert mutatta be. Előbbi járművek, mint az a színes beszámolóból kiderült, több alkalommal is sikeresen szerepeltek a Shell Eco-maratonon: az alternatív hajtású járművek versenyén alkalmanként 50 ország 250 résztvevője méri össze tudását, a tehetséges győri fiatalok pedig álltak már a dobogó legfelső fokán is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!