Hírek

2011.10.21. 15:43

A civilek is véleményeznének

Két téma kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület pénteken a városi könyvtárban: a civil szervezeteket érintő új törvényjavaslatról, valamint a Köszönet Napjáról.

Steyer Edina

Budavölgyi Kálmán ügyvezető elnök és Lengyák István soros elnök bejelentette: az Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület  tanácskozásra hívja a Zala megyei civil egyesületeket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által kidolgozott Az egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényjavaslat kapcsán.

Közös állásfoglalást szeretnének kialakítani a törvénytervezetről, melyet aztán a Zala megyei országgyűlési képviselők elé tárnának, abból a célból, hogy a honatyák a törvény meghozatalakor lehetőség szerint képviseljék a zalai civil szervezetek álláspontját. A kibővített tanácskozás október 28-án, pénteken 15 órakor lesz a Halis István Városi Könyvtárban.

A  2008-as esztendő óta minden évben megrendezi az NCKE a Köszönet Napját, mely alkalomból kifejezi háláját a városi civil szervezeteket támogató személyeknek és közösségeknek a munkájáért. A jelöltekre december 5-ig lehet javaslatokat leadni az év civil embere, önkéntese, közössége, fiatalja, mecénása és szponzora kategóriákban az Egyesület irodájában a honlapról letölthető javaslattevő lapon.  Ezeket a díjakat majd  december 16-án, a Köszönet Napján adják át az arra érdemeseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!