Hírek

2011.09.30. 16:01

Szavazógép a diákoknak

Közel 34 millió forintos informatikai korszerűsítést hajtottak végre nyáron a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány hét általános iskolájában.

Varga Lívia

Eredetileg 47 millió 825 ezer forint  vissza nem térítendő támogatásban részesült az alapítvány 2008 márciusában benyújtott Tiop-pályázata, 100 százalékos támogatási intenzitással. Az akkor fennálló helyzethez képest azonban a tényleges megvalósítás idejére három helyszínnel csökkent a pályázatban szereplő intézmények száma, ugyanis két létesítmény megszűnt, egy pedig az alapítványtól függetlenül folytatja tovább tevékenységét, tudtuk meg Kósa Istvánnétól, az alapítvány elnökétől.

- A változás következtében a pályázati összeg 33 millió 843 ezer forintra csökkent, mivel a megszűnt intézményekbe szánt eszközök átcsoportosítására nem volt lehetőség - fogalmazott az alapítvány vezetője.

A fejlesztés a Suli Harmóniához  tartozó hét helyszín - Felsőrajk, Hahót, Miháld, Pölöske, Újudvar, Hegyfalu és Egervölgy - általános iskoláiban valósult meg. Az EU-s támogatás révén augusztus 31-ig üzembe helyeztek  egy  szervert a hozzá tartozó szoftverrel, 43 iskolai PC-csomagot, 26 interaktív táblát, 7  az iskolai tesztek elvégzését szolgáló  szavazógépcsomagot, s a hét iskolában kiépítettek egy  WIFI-rendszert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!