Hírek

2011.09.25. 14:00

Siketek világnapja: jelelt ének, vers és tánc

Ismerkedni, barátkozni várták a hallókat és nem hallókat szombaton a siketek világnapja alkalmából szervezett mulatságos s mégis megható rendezvényre a megyeszékhelyi plazába.

Varga Lívia


A világban 1958 óta, Zalaegerszegen harmadik éve szervezik meg a világnapi programot,  tudjuk meg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetének titkárától, Takács Róbertnétől.

 - A rendezvény célja, hogy a hallók is bekapcsolódjanak, és megismerjék a siketek kultúráját, s hogy a hallók és a hallássérültek közelebb kerüljenek egymáshoz  - fogalmaz a titkár.
 

A program alatt a cél megvalósulni látszott, hiszen a plaza emeletén felállított színpad előtt mindenki egyformán élvezte a produkciókat: az is, aki hallotta, s az is, akihez a jelnyelvi tolmácsok révén jutott el a mondanivaló. Így Temesi Éva jelnyelvvel kísért éneke, gyerekek jelnyelven előadott verse, a Gála Társastáncklub műsora és siket szülők halló gyermekeinek előadása. Mindenki együtt nevetett Mutyi bohóc bűvész trükkjein s mindenki ugyanúgy meghatódott a Sümeg Broadway gyönyörű táncán: Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát adták elő, jelnyelvvel kísérve. (Bródy János egyébként a dalt Koncz Zsuzsa ötödik, Jelbeszéd című albumára írta...) Őket a siketekből álló Ergo-Sum művészeti csoport komédiája követte. A világnapot a Kutyakölykök műsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!