Hírek

2011.09.10. 18:24

Nemzetközi horgászverseny Szepetneken (fotókkal)

Kilenc horvát, öt szlovén és hét zalai horgászegyesület részvételével rendezett nemzetközi horgászversenyt a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége szombaton.

Kelemen Valéria


A rendező  szövetség elnökétől, Gombos Imrétől hallhattuk: "A Mura, ami  összeköt" című, határon átnyúló együttműködési program részeként szervezték meg a horgászok szepetneki találkozóját, melyen 9.30-tól 12.30-ig vetélkedtek a 3 fős csapatok. 

- Nem csak a versengésen van a hangsúly, hiszen a viadalt követően, terített asztalok mellett megbeszéljük a telepítéssel és a halak őrzésével-védelmével kapcsolatos tapasztalatainkat is - mondta Gombos Imre, elárulva: többféle étel és persze ital kerül a horgászok elé.


A 20 éves Szepetneki Horgészegyesület például harcsapaprikást főzött, hiszen 30-40 kilós példányokat is nevel a gondozásukban lévő tó. S bár a meglévő kapcsolatok elmélyítése, újak építése és a tapasztalatok átadása is fontos, azért nem mellékes a viadal végeredménye sem.

A csapatversenyben három horvát egység lett  dobogós (1. Peklenica, 2. Tursisce, 3. Miklavec), s a szektorelsők is mindannyian a horvát egyesületek horgászai közül kerültek ki. A nagy horvát fölény mellett szerencsére a  zalaiak számára is jutott egy különdíj, ugyanis a 3 órás verseny idején a legnagyobb halat - egy 2,17 kilogrammos amúrt - a molnári Makulia Gábor fogta ki. A vándorkupát egy évig a Peklenica csapata őrizheti.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!