Hírek

2011.09.13. 16:37

Közös környezetvédő projekt a sógorokkal

Közös osztrák-magyar projektet valósítana meg a közeljövőben Nagykanzsia és Csömödér önkormányzata, valamint az osztrák Umweltbildung Wien - Grüne Insel.

Szalabán Attila

A három szervezet az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz nyújt be pályázatot. A közösen megvalósítandó projekt magyar részének költségvetése mintegy 16 millió forint, ebből Nagykanizsának 500 ezer forintot kellene önerőként biztosítani.

A remélt támogatásból a három szervezet közös osztrák-magyar környezeti nevelési módszertant dolgozna ki, s az Magyarországra is adaptálná. A szakemberek egy tananyagot is kifejlesztenének, valamint pilot képzéseket is megvalósítanának oktatók, óvodások és diákok részvételével. A végső cél az osztrák-magyar határterület gazdasági, társadalmi, környezeti és kulturális fejlesztésének támogatása, valamint a regionális egyenlőtlenségek csökkentése.

A nagykanizsai közgyűlés úgy döntött: felhatalmazza Cseresnyés Péter polgármestert a pályázati dokumentáció, valamint siker esetén a támogatási szerződés aláírásával, s a szükséges önerőt idei költségvetése terhére biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!