Hírek

2011.09.10. 17:56

Helyi termékek helyi piacán: vásár Felsőrajkon

Rendkívüli érdeklődés kísérte a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás szervezte VIII. Kistérségi kiállítást és vásárt, melynek a felsőrajki Várudvar remek helyszínt biztosított szombaton.

Kelemen Valéria

A vásári forgatagban elsőként a három gyermekes nagykapornaki anyukával, Hegyiné Tarr Melindával váltottunk szót, aki elmondta:
- Nagyszerű szervezés, színvonalas kiállítók, klassz gyermekprogramok, finom ételek, szerintem itt minden együtt van, amit  egy hétvégi kikapcsolódásra vágyó család keres - fogalmazott Melinda, akit ezután a kislányai finoman elhúztak az állatsimogató felé.

Különösen a tehén (amit Pintér László országgyűlési képviselő korábban megfejt), és az alpakák voltak népszerűek a gyerekek körébben, míg a szülők inkább a kézműves remekek iránt érdeklődtek. 


- Ismét reneszánszát éli a kovácsoltvas termék, élénkül a piac, amit a sok látogató is ékesen bizonyít - mondta a vásárdíjas zalaszentbalázsi kovácsmester, Takács István. 

Persze nemesrádói Kurázsi Kulturális Egyesülete esztétikus standját is sokan felkeresték (ők lettek a II. helyezettek), s a szentpéterúri Kincses Tiborné horgolásai és hímzései is nagy sikert arattak, miként jelzi a III. díj. 

A 134 lelekes Orbányosfa színe-java összeszokottan készítette a kürtőskalácsot, s mint szóvivőjük, Kocsisné Varga Judit gyógytornász elmondta: egy ilyen jó bulit vétek lenne kihagyni.

Így vélekedett V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár is, aki Vigh László országgyűlési képviselő (helyi polgármester és társulási elnök meghívására érkezett Felsőrajkra, hogy felavassa a várudvarban 16 lábon álló pajtát. Azt a létesítményt, melynek a helyi termékek piacaként komoly szerepet szánnak a továbbiakban. 



Helyi termék dosszié 


Biokertészet hókuszpókusz nélkül

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!