Hírek

2011.09.15. 18:08

Hamarosan műszerekkel kutatnak további gránátok után

A Magyar Honvédség tűzszerész és hadihajós zászlóalja robbanásveszély miatt lezárta azt az erdős területet Rédics közelében, ahol még a múlt hét végén több, második világháborúból származó lövedéket találtak. A fellelhető aknák egy részét már elszállították vagy felrobbantották, ám a teljes mentesítés még várat magára.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Kerekesné Benedek Mária százados, a zászlóalj kommunikációs tisztje mondta el lapunknak.

Mint arról már beszámoltunk, a Rédics melletti erdőben a hét végén találtak több lövedéket. A kiérkező tűzszerészek a hét közepén a terület elsődleges átvizsgálását követően 37 darab, különböző fegyvernemhez tartozó gránátot találtak, melyek között magyar, szovjet és orosz eredetűek egyaránt voltak. A lövedékek közül tízet a közelben felrobbantottak, a többit pedig elszállították.

Kerekesné Benedek Mária elmondása szerint a terület mentesítése ezzel még nem fejeződött be, s miután a talajban további aknák és gránátok lehetnek, a veszélyesnek ítélt erdőrészt a tűzszerészek lezárták, majd hamarosan műszeres átvizsgálással folytatják a kutatást.



Kapcsolódó cikkünk: 
Világháborús aknákat találtak a rédicsi erdőben (fotókkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!