Hírek

2011.08.08. 18:16

Nem kótyavetyélik el a híres Hondát

Négy személygépkocsit szerezhet be, összesen 16 millió forintért, nagykanizsa önkormányzata a polgármesteri hivatal részére. Erről a hétfői soron kívüli ülésén döntött Cseresnyés Péter polgármester javaslatára a nagykanizsai közgyűlés.

Szalabán Attila

Idén már rendeletben fogadták el a városatyák a polgármesteri hivatal részére történő gépkocsi-beszerzést, ám a keretösszeget némileg módosítani kellett.

Gábris Jácint (Jobbik) érdeklődésére közölték: a hivatal dolgozói közül az veheti majd igénybe bármelyik autót, akinek éppen szüksége van rá - egyik kocsi sem lesz személyre szóló.

Dr. Fodor Csaba és dr. Károlyi Attila (MSZP) pedig azt kérte, hogy az elmúlt ciklusban nagy port kavaró körülmények között beszerzett Honda Accord értékesítését alaposan fontolja meg a város, azt ne kótyavetyéljék el.

Bene Csaba, a Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett: az ominózus Honda beszerzésére annak idején 10 millió forintos keretet adott a közgyűlés – most pedig 16 millió forintból 4 autót vásárol a város.

Marton István (Kanizsáért Közéleti Egyesület) szerint kifejezetten károkozás, ha eladják a Hondát.

Cseresnyés Péter jelezte: a kocsi fenntartása sokba kerül, de nem áll szándékában „elkótyavetyélni”, s kérte, hogy mint polgármestert bízzák meg az adásvétel lebonyolításával, melyről be kell számolnia a közgyűlésnek is.

Jóváhagyták a városatyák a Bogdán János Cigány Közösségi Ház és a Zrínyi Miklós Általános Iskola térburkolatának építését is, meghatározva a két beruházás elvégzéséhez nyújtott önkormányzati támogatás összegét. A továbbiakban pedig a Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium alapító okiratát módosították. a jelenlévők.    . 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!