Hírek

2011.08.15. 05:45

Napfény, bor, kitűnő hangulat

A gyógyvíz és a jó bor találkozásából nem is születhet más, mint egy nagyszerű dolog. Röviden és tömören így foglalható össze a vasárnap zárult XIV. Karosi Bornapok sikere.

Kelemen Valéria

A gyógyvizéről és a közeli szőlőhegyek nedűiről is nevezetes dél-zalai fürdővárosban csütörtökön vette kezdetét a Karosi Bornapok tradicionális programsorozata, melyet nagyszerű időben számos érdeklődő látogatott.

A Gyógyfürdő téren tegnap is kézműves sátrak, borházak és pecsenyesütők sora várta városlakókat és a turistákat, akiket már nem is nagyon kellett invitálni, jöttek maguktól.

- Minden év augusztusában itt bérelünk apartmant, s az unokákkal együtt nagyszerűen érezzük magunkat - mondta fehérvári Kiss Péterné. - A gyerekeknek kínált kézműves programokkal és a kulturális műsorokkal egyaránt elégedettek vagyunk. Eleinte kifejezetten a gyógyfürdő miatt jöttünk, de már évek óta tudjuk: Zalakaroson a fürdőzés után sem kell unatkozni.


Ami az esti zenés programokat illeti: a Magna Cum Laude csütörtöki élő koncertje becslések szerint 2500 érdeklődő előtt zajlott, nem sokkal maradt el attól Fenyő Miklós pénteki fellépése, s a szombati, Varga Miklós főszereplésével fémjelzett, Jöjj el napfény! című előadás is közönségsikert aratott. Akárcsak az éjfélig tartó bálok, melyek keretében minden este más együttes szolgáltatta a zenét. S hogy emellett finom karosi borokat is kínáltak, az csak fokozta az amúgy is nagyszerű, mediterrán nyári hangulatot.

A programok a Zalakarosi Turisztikai Egyesület szervezésében zajlottak, így annak titkárát, Szécsényi Szabolcsot kértük rövid értékelésre. A Tourinform-irodát is vezető szakember elmondta: idén tematizálták a programokat, így a bornapokat a családok számára szervezték.

- Kifejezetten erre az alkalomra készült el a rendezvénysátor, s az elégedett vendégek is alátámasztják: jó úton járunk - mondta a szakember, az on-line felületeken történő erőteljes jelenlétüket is gyümölcsözőnek nevezve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!