Hírek

2011.08.22. 18:26

Médianyilvánosságot kínálnak a kistelepüléseknek (is)

Jelentős, több mint 27 millió forintos pályázati támogatást nyert a Nyugati Régió Kommunikációs Közhasznú Egyesület. Az összegből a dunántúli helyi tévéket is tömörítő West-Pannon Audiovizuális Klaszter fejlesztési céljait, s terveit finanszírozzák.

Sámel József


Mint azt Lovass Tibortól, az egyesület elnökétől megtudtuk: az elnyert támogatás felhasználásával egyrészt erősíteni akarják a helyi, regionális és határ menti kommunikációt, főleg a gazdaság, a környezetvédelem, az oktatás, a kultúra, a civil szféra által végzett munka terén. Másrészt közreműködnének a megyék és települések fejlesztési terveinek bemutatásában, médianyilvánosságot adva a gazdasági és társadalmi élet szereplőinek.

 

Az audiovizuális klaszter  - melynek Zalában tagja például a zalaegerszegi, kanizsai, keszthelyi, lenti, zalaszentgróti tévé is -  törekvései között szerepel továbbá, hogy a térség felsőoktatási intézményeinek gyakorlati és oktatási helyszínévé váljon.

A klaszter képzésekkel és tréningekkel segítené azon vállalkozásokat, amelyek kommunikációs munkájukat szeretnék javítani. Az elképzelések között egy olyan térségi hírbázis létrehozása is szerepel, ahol nemcsak a nagyobb városok, hanem a kistelepülések hírei is megjelenhetnének.

Digitális rovatunk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!