Hírek

2011.08.01. 17:02

Defibrillátort ajándékozott a német vendég Zalabaksán

Egy laikus is könnyen kezelheti azt a félautomata defibrillátort, amit a Németországban élő Günther Hirschhauser és felesége ajándékozott a zalabaksai Magyar– Német Baráti Társaságnak. A civil szervezet még keresi az életmentő eszköz legjobb helyét.

Gyuricza Ferenc

A Németország nyugati részén, Észak-Rajna-Vesztfáliában élő Günther Hirschhausernak régi kapcsolata van Zalával: az egykor a közigazgatásban dolgozott férfi számos alkalommal megfordult megyénkben, s ennek során baráti kapcsolatokra is szert tett itt. Az ajándék minapi átadása során többek között elmondta: az itteni emberek mindig kedvesen fogadták őt, s nemcsak a hivatalnokot nézték benne, hanem az embert is, akinek ezáltal mindig nagyszerű élményt jelentett a magyar vendégség.


– Ezt a kedves fogadtatást, a Zala megyében élő barátaink vendégszeretetét próbáljuk viszonozni most a feleségemmel – mondta. – Miután mindketten jól ismerjük a magyarországi helyzetet, tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségügy milyen komoly nehézségekkel küzd. Ezért gondoltunk arra, hogy egy életmentő készüléket, egy félautomata defibrillátort adományozunk a Német–Magyar Baráti Társaságnak, amely majd gondoskodik annak megfelelő elhelyezéséről.

Az ajándékot a civil szervezet nevében Horváth Ottó zalabaksai polgármester vette át, aki elmondta: nem véletlenül alakult ki jó kapcsolatuk a Bad Berleburg városában élő német tisztviselővel, hiszen Günther Hirschhauser most is bizonyította nagylelkűségét. A defibrillátort a baráti társaság tovább fogja ajándékozni olyan egészségügyi vagy szociális intézménynek, ahol hatékonyabban tudják majd működtetni. A konkrét helyet a későbbiekben választják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!