Hírek

2011.07.06. 15:34

Vandalizmus: puszta szórakozásból romboltak a játszótéren

Csatazajra riadtak fel, vagy talán el sem tudtak tőle aludni vasárnapra virradóan Zalaegerszeg csácsi városrészében, a Szent István-szobor közelében lakók. Az események nyomait másnap reggel már a rendőrök vizsgálták.

Arany Gábor

- Előtte hétfőn takarítottuk ki a játszóteret és a szobor környékét, vasárnap meg elképesztő állapotok fogadtak minket - vezet körbe a kis parkban Herkliné Ebedli Gyöngyi, önkormányzati képviselő. Helyéről kifordított csúszdás mászóka,  szemét, összekarcolt asztal és pad emlékezetett az éjjeli tombolásra. A játszótér tavaly épült, idén már két garnitúra kertibútor is került melléjük: egyiket sem kímélték a fiatalok.


- Döngött a szobor, ahogy dobálták a megbontott térkő burkolat darabjaival és krétával is összefirkálták - idézi az eseményeket az egyik idős lakó. - A kosárlabda pályán egész este trágárul üvöltöztek, hazafelé menet meg a kertekből kihúzkodták a növényeket, megrugdalták a lemezkaput. Sajnos nem először fordul elő, de ennyire nem volt súlyos a helyzet - teszi hozzá és kéri, nevét ne említsük, mert tart a suhancoktól.

- A településrészi önkormányzat feljelentést tett, és a következő összejövetelünkön megbeszéljük, mit tehetnénk. Nagyobb figyelemre lesz szükség az itt élők, és mindenekelőtt a szülők részéről. Igyekszünk  programokat is szervezni, hogy a fiatalokat lekössük, de a hangadók, a rombolók ellen fel kell lépni  - mondja Herkliné.


A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a 30 ezer forint kárt okozó rongálás miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A helyszínelők nyomokat rögzítettek és a közelbe lakóktól adatokat gyűjtöttek, jó esély látszik a tettesek kézre kerítésére.

Addig is gyakoribbá teszik a járőrözést és ezt javasolják a polgárőröknek is. Emellett kérték, hogy ilyen esetben azonnal hívják a 107-es telefonszámot, hogy a járőrök időben tudjanak intézkedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!