Hírek

2011.07.02. 06:14

Kvártélyház: ahol a csillagos égbolt is valóság

Bábáskodott a születésénél és azóta is mindent megtesz a sikeréért: Hertelendy Attila színművész azok közé tartozik, akik a kezdetek óta gondoskodnak a Kvártélyház közönségének szórakoztatásáról.

Péter Gyöngyi

Nyaranta beköltözik a város szabadtéri színházába: láthattuk dadogós hegedűtanárként, feltűnt, mint Rádiós, elvezetett bennünket a Hotel Mentholba és kipróbálta, milyen érzés magas sarkú cipőben, szoknyában cigánykerekezni.

– Miközben ezek a szerepek komoly feladatot jelentenek, a Kvártélyház számomra szórakozás is, persze csak a munka dandárján túl... – mondja mosolyogva Hertelendy Attila színművész. – Szabadtéri előadásban szerepelni másfajta kihívást jelent, mint kőszínházban játszani: izgalmat, hogy ne essen az eső, küzdelmet a bogarakkal, néha nesz szűrődik be az utcáról, de az atmoszféra semmihez sem fogható. Amikor A padlás című előadásban felnéz az ember, és valóban a csillagos eget látja, gyönyörűséggel tölti el...


Az összes közül a musicalben játszott figura számára a  legmeghatározóbb. Tartott tőle, hiszen Rádiós szerepe nem kisebb művész, mint Kaszás Attila nevével forrt össze, másrészt fontos volt neki, hogy a mögöttes tartalmat át tudja adni.

– Amíg nem jött a közönség, bennem volt a félsz. Aztán, amikor láttam a nézők arcát, tekintetét, az nagy élmény volt. A másik fontos feladat a Charley nénje... Szerettem az Anconai szerelmeseket, mintha arra a térre szánták volna a darabot. A Hotel Mentholban pedig végig színpadon voltam, jómagam voltam az ütem... – sorolja, így lassan kiderül, minden feladathoz kellemes emlék fűzi. A Kvártélyház Utazóhoz is, mellyel a megye legapróbb településeire is eljutnak a produkciók. – Jó, hogy a hely csábítja az embereket, mutatja, hogy ebben a városban igenis lehet olyan kellemes hangulatot teremteni, hogy előadások után legyen kedve az embernek beülni valahova vacsorázni, beszélgetni, szolid nyáresti életet élni...  


KVÁRTÉLYHÁZ - Olvassa el dossziénk cikkeit IDE KATTINTVA!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!