Hírek

2011.07.12. 18:20

Egymilliós adomány a botfai gyermekotthonnak

A megyeszékhely botfai városrészében működő gyermekotthon bútorzata A közösség szíve (köszi)adománya jóvoltából forint értékben új székekkel és szekrényekkel gyarapodott kedden.

Sinkovics Eta

 


A bútorokat délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Zalaegerszegi Gyermekotthona a Procter & Gamble, valamint a CBA  A közösség szíve (köszi) programja jóvoltából részesült az adományból.

A programsorozat  2006-ban indult, s  a tavaly ősszel szervezett gyűjtőakciójuk révén tíz megye egy-egy gyermekotthonát látják el egyenként egymillió forint értékben hasznos eszközökkel.

A támogatott intézmények egyike a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete javaslata alapján a zalaegerszegi, ahol kedden a köszi képviseletében Janky Gyöngyi szólt a helyi közösségeket támogató, az egész országra kiterjedő programról. Az átadáson Dudás Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztályának vezetője a szolidaritás, az egymásra való odafigyelés fontosságára hívta fel a figyelmet, s egyúttal a minisztérium nevében megköszönte az adományt.
Ugyancsak hálás szavakkal szólt Szegedi János, a gyermekotthon igazgatója.
 
- Különösen öröm számunkra a támogatás, mivel civil szervezetek nem túl gyakran részesítik intézményeiket adományokban. Jó helyre kerültek a bútorok, szükségünk volt rájuk  -fogalmazott. Egyébként a támogatás által 56 székkel és 8 kétajtós szekrénnyel újult meg az otthon berendezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!