Hírek

2011.07.08. 05:50

A gördeszkás atya öröksége: Rédics után több település is pályát építene

Rédics után két újabb zalai község tervezi gördeszkapálya létesítését. Az extrém sportok híveinek Vonyarcvashegy és Gyenesdiás önkormányzata kedvezne.

Gyuricza Ferenc

 - Örömömre szolgál, hogy Rédics mellett más települések is úgy gondolják, lehetőséget kell biztosítani a fiataloknak az általuk kedvelt sportok gyakorlásához - mondta az atya, aki az elmúlt év nyarán vált világszerte ismertté egy nyilvánosságot kapott felvételnek köszönhetően. - A magam részéről minden segítséget próbálok megadni számukra, így együtt kerestük fel a lendvai Varis Top vállalatot, amely Európa több országában is épített már gördeszkapályát.

Vonyarcvashegy polgármestere, Péter Károly érdeklődésünkre annyit mondott el, lakossági kezdeményezésre vetették fel egy pálya kialakításának lehetőségét, de a helyi sportolók mellett azzal a nyári szezonban a községbe látogató vendégeknek is tudnának egy új turisztikai élményt nyújtani. A szomszédos Gyenesdiás önkormányzatával úgy állapodtak meg, hogy a két községben eltérő stílusú pálya létesülne, így azok egymást kiegészítenék. Egyelőre csupán a lehetőségeket mérik fel, pénz ugyanis még nincs rá.

Lentiben, ahol már a pálya helyét is kijelölték, szintén forráshiány miatt várat magára a beruházás.

Lentiben, ahol már a pálya helyét is kijelölték, szintén forráshiány miatt várat magára a beruházás.

 

Zoltán atya a gördeszkás papként híresült ek, videója bejárta a világot, még a BBC is bemutatta a zalai papot.


Interjú Lendvai Zoltánnal:




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!