Hírek

2011.06.14. 05:59

Műveltség és tudás - megyei döntőben versengtek a diákok

A TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület szombaton délelőtt tartotta a már hagyományos levelezős versenyének megyei döntőjét Zalaegerszegen.

Sinkovics Eta

Az Ady-iskola udvarán többféle ügyességi feladatban próbálhatták ki magukat a gyerekek, megmutathatták azt is, mennyire jártasak a közlekedési ismeretekben vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtésben.

A TIT 22 éve indította el tehetséggondozó programját, matematikával és informatikával. A négyfordulós levelezős versenybe később belépett a csillagászat és tavaly a közlekedési ismeretek. A Műveltség és Tudás TÁMOP-pályázat részeként valósult meg az idei program, melyet 5-8. osztályos diákok részére hirdettek. Mint Gazsó Sándor, a TIT ügyvezető igazgatója elmondta, a megyéből 179 diák jelentkezett a versenyre, s közülük hetvenen jutottak a szombati döntőbe, ahol az ünnepélyes megnyitón Bánfalvi Péter, a TIT egyesület elnöke, Gecse Péter, a város oktatási, kulturális és sportbizottságnak elnöke, valamint Pintér László r. alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető köszöntötte a versenyzőket.

- Legnépszerűbbnek a matematika és a számítástechnika bizonyult, de számosan érdeklődtek a közlekedési ismeretek iránt is. Nagyon aktívak a diákok, voltak, akik több versenyszámban indultak, ám a döntőben csak egyben vehettek részt - tette hozzá az ügyvezető igazgató. A helyezettek értékes tárgyjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!