Hírek

2011.06.19. 06:36

Milyen kutyát válasszak? (frissítve képgalériával)

A megyeszékhelyen 1994 óta működő Göcsej Kutyaklub nyílt napot tartott szombaton a Zala-parton, a Zala utcában található pályáján. A programokat a gazdiknak szervezték, de elsősorban mégis talán a kutyák érdekében bonyolították le, elvégre az állatoknak lesz jobb elsősorban, ha az emberek jobban értenek hozzájuk.

Varga Andor

A klub elnöke, dr. Gombos László elmondta: a mindennapokban is azon munkálkodnak, hogy az állatok szeretetét, illetve a tartásukhoz nélkülözhetetlen ismereteket terjesszék. Az erőfeszítések fontos terepei az iskolai  rendezvényeik, illetve a tegnapihoz hasonló nyílt napok.
   

- Bármikor ezer örömmel állunk a hozzánk fordulók rendelkezésére, nagyon szívesen segítünk például megtalálni a megfelelő fajtát is a kutyatartást elhatározó gazdinak - mondta Gombos László, aki körülbelül negyven taggal működő szervezetet vezet. - Más kutya kell panellakásba, más gyerekek közelébe, más egy idős embernek  s a későbbi harmonikus kapcsolathoz az első lépés a megfelelő választás.
   
A nyílt nap keretében a cél érdekében fajtabemutató is lezajlott, de persze nem ez volt az egyetlen program: dog dancing-, agility- és őrző-védő-bemutató, kutyaszépségverseny, valamint akadálypályás próbatétel is várta az érdeklődőket. Akik a programok során szembesülhettek azzal: mi mindenre lehet képes egy kutya, "akire" gazdája szán egy kis időt, kutyaoviba viszi, s naponta gyakorol vele.

Gombos László azt mondta: fajta-függő, hogy a siker érdekében egy kutyával mennyit kell foglalkozni, ám általános tapasztalat, hogy megéri az erőfeszítéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!