Hírek

2011.06.17. 14:51

A meteorológiai szolgálat visszavonja az UV-B riasztást szombattól

Az Országos Meteorológiai Szolgálat június 18-ától, szombattól átmenetileg visszavonja UV-B riasztását. A várható hőség miatt előzetes, figyelmeztető jelzést adott ki szombatra az ország déli, délkeleti megyéire az országos tiszti főorvos.

MTI


A meteorológiai szolgálat visszavonja az UV-B riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat június 18-ától, szombattól átmenetileg visszavonja UV-B riasztását. Vasárnaptól várhatóan az UV-B index a 7,5-ös riasztási érték alá csökken.
Az előrejelzett értékek országon belüli eloszlása térképen megtekinthető a http://www.met.hu/UV-B/" target="_blank" weboldalon.


Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint extrém magas, 8-as erősségű UV-B sugárzás volt, emiatt mindenkit fokozott óvatosságra intettek, különösen a déli órákban. Ilyen erős sugárzásban egy normál bőrű ember is le tud égni akár 15 perc alatt. További részletek itt!



A hőség miatt figyelmeztetést adott ki szombatra az ÁNTSZ

A várható hőség miatt előzetes, figyelmeztető jelzést adott ki szombatra az ország déli, délkeleti megyéire az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint szombaton a napi átlaghőmérséklet elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében kevéssel meghaladja majd a 25 Celsius-fokot. Este viszont északnyugat felől hidegfront várható, amely erős lehűlést hoz.
A várható nappali hőség miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ nyomatékosan felhívta a figyelmet a hőség okozta káros egészségi hatások megelőzésének fontosságára.
Ezekről, a napozás szabályairól, a közegészségügyi tanácsokról bővebb információk olvashatók mindkét szervezet honlapján, amelyeken a légkondicionált helyiségek listája is megtalálható - közölte az ÁNTSZ.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!