Hírek

2011.05.09. 14:14

Védelmi gyakorlat Gyenesdiáson

Megelőzési célú belvíz elhárítási gyakorlatot tartott az elmúlt hét végén a gyenesdiási polgári védelmi szervezet, a kerékpárút településen átvezető szakasza mentén árokrészt tisztítottak.

Horányi Árpád

Gál Lajos polgármester, védelmi bizottsági elnök a helyszínen elmondta, hogy a munkálatokban közel 60 fő önkéntes vesz részt, egy kilométeres szakaszon tisztítják az árkot. Ezzel megelőzik, hogy a környező parkosított és egyéb használati célú területen nagyobb esőzéskor a tavalyihoz hasonlóan vízborítás alakuljon ki. A munka most azért is fontos, mert idén ott piacteret létesítettek.

Kósa István, területi védelmi bizottsági titkár beszélt arról, hogy a gyakorlatot pályázaton elnyert közel egymillió forintnyi támogatás segítségével hajtották végre, a pénzből a gépi munkát, az üzemanyagköltséget fedezték. A feladatot a csoportok védelmi akcióterv szerinti szervezésben hajtották végre, az elvégzett munka értéke megközelíti a 3 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!