Hírek

2011.05.13. 17:07

Indul a lottóláz! A tét 1,3 milliárd forint

Egymilliárdos nyeremény fölött indul a lottóláz: egymillióval több szelvényt töltenek ki az emberek hetente, mint egyébként.

Horváth Viktória

Egy átlagos héten ugyanis nagyjából 3 és fél millió lottószelvény adatai érkeznek be a Szerencsejáték Zrt.- hez, ám az előző héten például majdnem ötmillió...

– Az ötöslottón utoljára február 12-én volt telitalálat. Ezen a héten 1 milliárd 363 millió forint értékű főnyeremény vár gazdára – tudtuk meg a Szerencsejáték Zrt. sajtószóvivőjétől, Tulik Ágnestől.

A társaság tapasztalatai szerint 1 milliárd forint felett élénkül meg igazán a játékkedv és indul a lottóláz. Van, aki több mezővel játszik, de vannak olyanok is, akik ekkor kapcsolódnak be a játékba. Ezen a héten a 13 péntekre esik, amit igazán szerencsés napnak tartanak hazánkban, s emellett a szomszédos országokból is érkeznek fogadók.

– Harminc éve lottózom, a feleségem szoktatott rá – árulta el Sabján Imre zalaegerszegi nyugdíjas.

A férfi szerint lehet, hogy a nagy nyeremény miatt növekedett a megvásárolt lottószelvények száma, de szerinte az igazi lottóst nem befolyásolja ilyen lényegtelen információ. Ekkora összegnek nem is örülne, mert szerinte nem tudná elkölteni.

– Világkörüli útra mennék és végre befejezném a házunk felújítását – mondta el a lottózóból kilépő Kissné Szabó Marianna, akinél viszont lenne több helye is a pénznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!