Hírek

2011.04.28. 18:04

Polgárok lettek a diákok (képgalériával)

A város polgáraivá avatták a középiskolák végzős tanulóit csütörtökön a Dísz téren. A legkiválóbb sport- és tanulmányi eredményeket elért diákokat külön is jutalmazták.

Szabó Judit


 Zalaegerszegen hagyomány, hogy ballagás előtt a város polgáraivá avatják a végzős középiskolásokat. A Dísz téren felállított színpadon műsort adtak a diákok, s meghallgatták Gyutai Csaba köszöntőjét. A polgármester mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a zalai megyeszékhely iskolaváros, hiszen több mint hatezerhétszáz diák tanul itt, és ez meg is látszik az egerszegieken.

- Ti, fiatalok hozzátok a vidámságot, az örömöt, a szépséget ebbe a városba. Ahol nincs iskola, ahol nincs ilyen diákélet, onnét hiányzik a mosoly, a vidámság is - vélekedett a város vezetője. Gyutai Csaba azzal folytatta beszédét, hogy az önkormányzat figyel a fiatalságra, ezt bizonyítja többek között a polgáravatás hagyománya és a tanulmányi ösztöndíjak rendszere. A diákok jövőjéről elmondta: bizonyára sokan a felsőoktatásban folytatják tanulmányaikat, ha más városban teszik ezt, visszavárják őket Zalaegerszegre. Hozzátette: szeretnék ugyanakkor, ha többen választanának szakmunkás pályát.

 

A hallgatóság között volt a Deák-iskolából elballagó Kovács Nóra, akitől megtudtuk, nem hagyja el a várost, érettségi után ápoló szakon képezi tovább magát. A hahóti diáklány a polgárrá avatás kapcsán elmondta: szereti Zalaegerszeget, sok barátot szerzett a középiskolás évek alatt. Nagyon várja az Egerszeg Fesztivált, amit kitűnő rendezvénynek tart, de úgy gondolja, a fiatalokat érdeklő kulturális és szórakoztató programok sorát lehetne még bővíteni. 

A belvárosi polgáravatás után a Széchenyi téri díszteremben 54 ballagó diákot jutalmaztak, akik szép eredményeket értek el az országos tanulmányi-, sport- és egyéb versenyeken.

A fiatalok Gyutai Csaba polgármestertől és Balaicz Zoltán alpolgármestertől vehettek át könyvjutalmat. A polgármester megköszönte nekik azt a többletteljesítményt, amelyet - mint fogalmazott -önmaguk, családjuk, iskolájuk és városuk dicsőségére nyújtottak, majd rámutatott: a tehetség felelősség is, amelyet ki kell bontakoztatni a sportpályán, a munkahelyen vagy az élet bármely területén. Elmondta, hogy idén a szakmunkástanulók és a szakközépiskolások szerepeltek összességében a legjobban a versenyeken, de természetesen a gimnazisták kiemelkedő eredményeit is nagyra értékelte és megköszönte.

 


Tíz órától csaknem délig tartó zenés-táncos műsorral ünnepelték polgárrá avatásukat a végzős diákok  a város központjában. A rendezvény végén színes léggömböket engedtek a magasba  a középiskolákból elballagók névsorával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!