Hírek

2011.04.21. 05:56

Elkészült a záportározó

Befejeződött a Zámor térség csapadékvíz-elvezetését biztosító záportározó rendszer felújítására, mely a Balaton vízminőségének javítását is szolgálja.

Horányi Árpád

Az EU-s támogatással elkészült, 136 millió forintos költségű beruházás projektzáró sajtótájékoztatóját tegnap tartotta Keszthelyen Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, műszaki szakemberek társaságában. A csapadékvíz a város központi részéből gyűjtő árokrendszeren keresztül jut a Balatonba. A munkálatok során a medreket kiszélesítették, burkolatokkal látták el, egyes szakaszokon átereszeket építettek. A beruházás által érintett utcák mentén az árkokat is kitisztították, s újraépítették. A nagyobb esőzések és hóolvadás esetére is megfelelő kapacitású, új ülepítő tározó épült. Mindez elősegíti a tó vízminőségének, ökológiai állapotának javítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!