Hírek

2011.04.21. 14:18

A vendégek pénztárcájához próbálnak igazodni

A szokásosnak mondható téli szünet után péntektől újra nyitva tart a Szent Gróth Termálfürdő. A létesítményt új vezető irányítja, aki bízik a jó szezonban, s annak következményeként az egész éves nyitva tartásban.

Sámel József

A zalaszentgróti Kámán Zsoltot nevezte ki a termálfürdő vezetőjének a város képviselő-testülete. Az építész végzettségű fiatalember azt mondja, több ponton lesznek változások a működtetésben, a kedvezményekben, a programokban, így például a nyitva tartásban is.

-Műszakilag felkészültünk a nyitásra, bár akadnak még munkálatok, melyeket el kell végeznünk. A benti medencéket és az élményrészt feltöltöttük vízzel, hamarosan a hideg vizes rész is nyit - számolt be az előkészületekről. - Átstrukturáltuk a jegy- és bérletárakat, ez legtöbb esetben csökkenést jelent. Igyekeztünk, hogy a vendégek - pénztárcájuktól függően - több lehetőség közül választhassanak. Úgy gondolom, ez a változtatás több látogatót eredményezhet.

Sokszor felmerült megoldandó problémaként, hogy kevés a zalaszentgróti vendég a fürdőben, inkább távolabbról érkeznek csoportok. Kámán Zsolt azt mondja, különböző kedvezményekkel kívánja javítani a helyzetet.

- Egyfajta hadjárat indul, összefogva az önkormányzattal, s a városrészekkel. Falunapok, illetve egyéb jeles rendezvények alkalmával szeretnénk megszólítani a lakosságot akcióinkkal. A gyermekek számára vakációs programot szervezünk, s több sporteseményre, például Zumba-napra is várjuk majd az érdeklődőket.

A dolgozók létszáma maradt a tavalyi, a nyitva tartás azonban változik. Az eddigi 19 helyett a nyári hónapokban várhatóan este fél kilenckor zár majd a termálfürdő.

- Bízunk benne, hogy a szezon időjárása a tavalyitól eltérően kedvezően alakul, s nemcsak a hétvégéken, hanem hét közben is több vendég érkezik a fürdőbe. Reményeim szerint, ha jó szezont zárunk, az megalapozhatja a téli nyitva tartás lehetőségét is - tekintett előre Kámán Zsolt.

 


Az egész éves nyitva tartás kérdőjelei
Több éve gyakorlat, hogy késő ősszel bezárja kapuit a termálfürdő, annak ellenére is, hogy rendelkezik fedett résszel. A képviselő-testület anyagi okokra hivatkozva hozta meg ez irányú döntéseit, mondván: a város nem tudja kigazdálkodni az éves működtetéshez szükséges összeget. A nyitvatartást szorgalmazó civil kezdeményezések pedig nem vezettek eredményre. Talán majd idén.



Kapcsolódó dossziék:

Turizmus

Legkedveltebb nyaralóhely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!