Hírek

2011.04.15. 17:35

A természetvédő emlékét is megőrzik

Nagykanizsán a Kaán Károly Természet- és Környezetvédelmi Verseny megyei fordulója pénteken délelőtt a Zalaerdő Zrt.- nél lévő Kaán Károly-szobor megkoszorúzásával vette kezdetét.

Kelemen Valéria

 


Bendedek Miklós, a ZMÖ Pedagógiai Intézete szaktanácsadója  egyben a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke - a koszorúzási ünnepségen kiemelte: a Zalaerdő Zrt. a kezdetektől, azaz 19 esztendeje anyagilag és szellemileg is támogatja a versenyt. Azt a megmérettetést, mellyel Nagykanizsa szülötte, a nagy magyar erdészpolitikus, erdészeti szak író és természetvédő Kaán Károly emlékét is őrzik.

A koszorúzást követően a Zrínyi Miklós Általános Iskolában mintegy félszáz ötödik és hatodik évfolyamos tanuló fogott hozzá az írásbeli feladatok megoldásához.

A délutáni eredményhirdetésen kiderült, hogy az ötödikeseknél Takács Klaudia, az egerszegi Kertvárosi Általános Iskola Eötvös tagiskolája tanulója, a hatodikasok között pedig Gyurkó Brigitta, a nagykanizsai Bolyai János Általános Iskola diákja nyerte meg a versenyt. A két győztes képviselheti Zala megyét a Kaán Károly Természet- és Környezetvédelmi Verseny országos döntőjén.

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

Erdővédő mellékletünk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!