Hírek

2011.03.01. 15:26

Szavazás: Európa fája lehet a letenyei platán

Finiséhez érkezett az Európai Év Fája szavazás, amelyben érdekelt a letenyei platán, mely a zalaiak legnagyobb örömére 2010-ben az Év Fája lett Magyarországon.

Kelemen Valéria

A  kastélypark éke, a helyi közösség életében központi szerepet betöltő csodálatos platán az őt jelölő Letenyéért Közéleti Egyesület mozgósító munkájának  eredményeként lett az Év Fája hazánkban.

- A jelölők és a szavazók lelkesedését tapasztalva az Ökotárs Alapítvány 2011-ben is meghirdeti a  versenyt, hasonlóan több más európai országhoz - mondta Ráczné Lánczok
Zsuzsanna,
az egyesület elnöke, hozzátéve: az alapítvány a zöld mozgalom támogatásával járul hozzá egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló társadalom kialakulásához. - A Letenye központjában álló, több száz éves platánt beneveztük az Év Európai Fája versenyre, s négy riválisával, egy-egy cseh és szlovák tölggyel, egy román hárssal, és egy bulgáriai platánnal küzd az európai címért. A győztes az a fa lesz, melyre az interneten legtöbben voksolnak, s minden élő e-mail címről egy alkalommal lehet szavazni, március 6-áig. Jó lenne, ha minél többen rákattintanának. Pár nap alatt megelőzhetnénk a romániai és bulgáriai fát, ha sokan akarják a sikert; mely Letenyének, Zala megyének és Magyarországnak is hírnevet hozna.



Szavazni az alábbi linkre kattintva lehet:
http://voting.treeoftheyear.org/voting/tree-4/vl/hu" target="_blank"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!